Κιτ ηλιακών φωτιστικών κήπου

Κιτ ηλιακών φωτιστικών κήπου
Τιμή χωρίς Φ.Π.Α.: 104,88 €
Τιμή με Φ.Π.Α.:
129,00 €

Με αυτό το κιτ κατασκευής ηλιακών φωτιστικών κήπου, αποκτάτε 20Wp σε φωτοβολταικά πάνελ με έναν αυτόματο ρυθμιστή φόρτισης μπαταρίας με αισθητήρα νυκτός και χρονοδιακόπτη και 4 πανίσχυρους λαμπτήρες-σποτ led 12V στα 2W με φωτεινότητα 130 lumen (δεν είναι τυπογραφικό λάθος, 130 lumen το κάθε σποτ)!

Τα σποτάκια αυτά χρησιμοποιούν νέας τεχνολογίας πανίσχυρα SMD led και όχι τα συνηθισμένα που θα βρείτε σε αντίστοιχα σποτάκια που διατίθενται στην αγορά και μάλιστα σε διπλάσια τιμή απ΄ ότι εδώ!

Λειτουργούν απ΄ ευθείας από μπαταρία 12V καταναλώνοντας μόλις 2 Watt, παράγοντας όμως 130 LUMEN φωτισμό (σωστά διαβάσατε, 130 LUMEN με κατανάλωση μόλις 2 Watt)!

Ο κάθε λαμπτήρας-σποτ αποτελείται από 20 ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ SMD LED με φωτισμό 130 LUMEN, εξασφαλίζοντας έτσι πολύ ικανοποιητικό φωτισμό για κήπο, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα ηλιακά φωτιστικά με 1-2 απλά led που είναι περισσότερο για διακοσμητικό και όχι λειτουργικό φωτισμό.

Αυτούς τους 4 λαμπτήρες-σποτ μπορείτε να τους τοποθετήσετε μέσα σε αντίστοιχα 4 μεταλλικά φωτιστικά σώματα κήπου της αρεσκείας σας. Έτσι δεν χρειάζεται να συμβιβαστείτε με τα συνηθισμένα ηλιακά φωτιστικά κήπου που ούτε καλαίσθητα είναι, ούτε παρέχουν ικανοποιητικό φωτισμό (αφού αποτελούνται από μόλις 1 έως 2 led, σε σχέση με τα 20 και μάλιστα πανίσχυρα, νέας τεχνολογίας, led ανά σποτ αυτού του κιτ)...

Για περισσότερα φωτιστικά, χρειάζονται αντίστοιχα περισσότερα κιτ, αφού με ένα τέτοιο κιτ μπορείτε να φτιάξετε 4 ηλιακά φωτιστικά κήπου.

Η συνδεσμολογία

Η συνδεσμολογία είναι πολύ εύκολη, απαιτεί όμως κάποιες εντελώς βασικές ηλεκτρολογικές γνώσεις. Οπότε, αν δεν είστε ηλεκτρολόγος, μπορείτε να αναθέσετε την (πολύ απλή) εργασία σε έναν ειδικό. Φυσικά συμπεριλαμβάνονται αναλυτικές οδηγίες με φωτογραφίες και σχεδιάγραμμα συνδεσμολογίας, η οποία είναι πανεύκολη:
  1. Τα 2 καλώδια του πάνελ (θετικό και αρνητικό) συνδέονται στην ειδική ένδειξη για το πάνελ του ρυθμιστή. 
  2. Τα 2 καλώδια της μπαταρίας (θετικό και αρνητικό) συνδέονται στην ειδική ένδειξη για τη μπαταρία του ρυθμιστή. 
  3. Τα 2 καλώδια του κάθε λαμπτήρα-σποτ συνδέονται στην ειδική ένδειξη για τα φώτα του ρυθμιστή. 
Ο ρυθμιστής ανάβει αυτόματα τα φώτα μόλις βραδιάσει και τα σβήνει πάλι αυτόματα μόλις ξημερώσει (ή μετά από όσες ώρες του ορίσουμε εμείς). Σε μια μέρα με καλή ηλιοφάνεια, συγκεντρώνει αρκετή ενέργεια στη μπαταρία (π.χ. 12V 12AH) για να φωτίσει τον κήπο μας για όλη τη νύχτα (12 ώρες). Στο κιτ δεν συμπεριλαμβάνεται μπαταρία αλλά μπορείτε να την παραγγείλετε και αυτή από το κατάστημά μας. Προτείνουμε GEL 55AH αλλά κάνει και μια των 12ΑΗ.

Ιδανικό και για το φωτισμό πινακίδας

Οπότε το κιτ αυτό είναι κατάλληλο και για τον φωτισμό διαφημιστικής πινακίδας ή άλλου σημείου που θέλουμε να φωτίζουμε κάθε βράδυ αυτόματα! Αρκεί να προστατεύουμε τη μπαταρία με το ρυθμιστή και τα σποτ από τη βροχή και την υγασία.

Ακόμη κι αν δεν έχει ήλιο κάποια ημέρα, τα φώτα θα ανάψουν τη νύχτα και πάλι, από την αποθηκευμένη στη μπαταρία ενέργεια! Αν συνεχιστεί η όμως η συννεφιά για αρκετές ημέρες (πάνω από 3 συνεχόμενες ημέρες), τότε φυσικά τα φώτα δεν θα ανάψουν τη νύχτα...

Για να έχουμε και αυτονομία περισσότερων ημερών σε περιπτώσεις πολλών συνεχόμενων ημερών συννεφιάς, τοποθετούμε περισσότερα φωτοβολταϊκά πάνελ σε παράλληλη μεταξύ τους σύνδεση (π.χ. δύο πάνελ για 4-5 ημέρες αυτονομίας, τρία πάνελ για 6-7 ημέρες κ.ο.κ.) και μεγαλύτερη μπαταρία, π.χ. 55ΑΗ στα 12V που διατίθεται και αυτή από το κατάστημά μας.